Cine este Ovidiu?

Ovidiu este un prieten drag al echipei noastre.

In urma cu 38 de ani, in primul sau an de viata, a fost diagnosticat cu cardiopatie congenitala.

La varsta de 22 de ani a fost operat pe cord deschis pentru schimbarea a doua valve pe partea stanga a inimii cu valve mecanice. Timp de 14 ani, organismul lui a functionat cu ajutorul tratamentului prescris de catre medicii cardiologi.

Anul trecut, in luna iulie, organismul a dat primele semne ca starea lui de sanatate se agraveaza: obosea repede, respira mai greu si i se umflau picioarele din cauza retentiei de apa. Timp de 6 luni a facut numeroase investigatii, la inima, plamani, rinichi, ficat. Investigatiile acestea au aratat ca valvele mecanice nu mai functioneaza la parametrii optimi si ca toate organele ii sunt afectate din cauza insuficientei cardiace, in special plamanii, afectati si de prezenta unei hipertensiuni pulmonare severe (o boala incurabila). A fost programat pentru a fi operat pe cord, pentru schimbarea celor 2 valve, dar operatia a fost amanata de 2 ori din cauza unor infectii preluate din spital. Dupa tratarea infectiilor a fost reprogramat pentru operatie la clinica Monza din Bucuresti, unde a fost si internat doua saptamani la inceputul lunii martie. In acest moement, pe baza analizelor efectuate doctorii au ajuns la concluzia ca organismul lui era deja prea slabit pentru a suporta o operatie, era deja prea tarziu. 

Din luna decembrie si pana in luna martie, la final, a fost internat in spitale din Cluj si din Bucuresti, a consultat parerile a numerosi doctori atat din tara cat si din afara tarii si singura lui sansa este realizarea unui transplant dublu de cord si plamani care in Romania nu s-a efectuat niciodata pana acum, iar in strainatate costa in jur de 200000 euro.

 

Cum avem nevoie de voi:

...